choi do kwan
29Oct/160

26.Teakwondo Fundag 29 okt 2016 Sporthal Weide Wereld (Vleuterweide)

Zo’n vijftig deelnemers in alle leeftijden en van diverse gradaties hebben met veel enthousiasme deelgenomen aan de Taekwondodag ‘Fun’ die het bestuur van District West had georganiseerd. Door Michael Rosa (districtsbestuurslid/breedtecoördinator) en Wilma van Velzen (districtsbestuurslid) werd benadrukt dat het Fun-thema het taekwondo vanuit een andere insteek laat beleven waarbij sportplezier voorop stond. Vervolgens werden alle deelnemers in drie groepen verdeeld. Door te rouleren kon aan elk van de drie Fun-onderdelen worden meegedaan.

Sylvestro van der Kooye (6e dan), stijl coördinator District West, ging op een speelse manier met stijl aan de slag. Nuttige tips en oefeningen voor deelname aan stijlwedstrijden kwamen daarbij aan de orde. Bas Bokkes (4e dan), bekend van het TV programma ‘Veronica’s Fight Master’ en oud-lid van het nationaal taekwondoteam, verraste met een serie dynamische oefeningen waarin sprongkracht en rotatievermogen op een uitnodigende manier waren door vertaald. Willem Enoch (6e dan) deed daar nog een schepje bovenop met valbreken. De meeste taekwondoka’s waren hier nog niet zo bedreven in, maar op de zachte matten werden geleidelijk de grenzen verlegd. De pret straalde er vanaf en vooral de wat jongere taekwondojeugd vond het reuze spannend om ook eens een stok en mes in de hand te nemen. De beste tip van Willem Enoch om hard weg te rennen bij een aanval met mes werd met grote hilariteit ontvangen.

Van de deelnemers werden overwegend positieve reacties ontvangen. Ze vonden de niet alledaagse taekwondo oefeningen erg leuk en ook het sociale aspect om andere taekwondoka’s op deze wijze te ontmoeten sprak hen aan. En wat de Fun-factor betreft, deze mag van de deelnemers nog veel verder worden doorgetrokken!

Klaar voor groeten Taekwondo Fundag 29 okt 2016

Taekwondo groet Taekwondo Fundag 29 okt 2016

valbreken

vormen lopen

2 stap sparring

8Oct/16Off

27. 4th Open Ilyo Poomsae Aarschot Belgie 8 okt 2016

Dit evenement had een internationaal karakter. Er deden 11 landen er aan mee.
Choi Do Kwan was vertegenwoordigd door Cindy Jones. In de poule Female B individuals waren er aanvankelijk 9 deelnemers maar 1 heeft zicht op het laatste moment teruggetrokken. Cindy Jones eindigde gelijk met Cheyenne Dannau van Belgie maar vanwege de betere presentatie werd Cindy nummer 2.

deelnemers Female B categorie 15-17 jaar

Jury van Aarschot 8 okt 2016

2e Prijs Poomsae Female B categorie 15-17 jaar