choi do kwan
22Dec/16Off

23.Sylvestro van der Kooye neemt deel aan de Hanmadang cursus

Sylvestro van der Kooye neemt deel aan de Hanmadang cursus

Zondag 18 december vond in het Sport en Evenementencomplex Merwestein te Nieuwegein de allereerste Hanmadang scheidsrechters cursus in Nederland plaats onder leiding van Chaima Mautarazak, coördinator Hanmadang in Nederland en Hanmadang docent Chris Thoen uit  België. De cursus werd georganiseerd door de Taekwondo Bond Nederland. Aan deze cursus deden 25 personen mee waaronder Sylvestro van der Kooye van Taekwondoschool Choi Do Kwan uit de Meern, Maarssenbroek en Wijk bij Duurstede.

Wat is Hanmadang? Hanmadang bestaat reeds geruime tijd in Korea, maar is pas de laatste jaren aan een opmars bezig in de andere landen. Letterlijk betekent Hanmadang ‘festival’, waarmee wordt bedoelt dat zowel de deelnemers als kijkers van het gebeuren een feest willen maken. Hanmadang legt de nadruk op de krijgskunst, met al zijn waarden zoals respect, integriteit, en discipline. Bij Hanmadang is het belangrijkste niet echt winnen, maar vooral deelnemen en genieten. Alle mogelijke facetten uit het taekwondo behalve sparren komen aan bod. Naast poomsae vinden er ook kracht- en technische breektesten, zelfverdediging, taekwondo aerobics, hoogte- en vertesprong en team competitie plaats. Bij dit laatste dient een bepaalde selectie van disciplines door een team te worden getoond.

Sylvestro zittend rechts

18Dec/16Off

24. 7e Dan examen en 1e dan herexamens

Op zaterdag 17 december werden de 1e dan her-examens en de 7e dan examens afgenomen. Kandidaten voor de 1e dan Herexamens waren Sawan en Sylvio en voor de 7e dan Sabum Sylvestro. Bij de 1e dan her-examens is Sylvio geslaagd. Helaas heeft Sawan het niet gehaald. Sabum Sylvestro  behaalde de 7e dan. Dit evenement vond plaats in de sporthal Helsdingen aan de Westelijke Parallelweg 1 te Vianen. Door het behalen van de 7e dan heeft Sylvestro de officiele status "Sabumnim" verworven, dit is Koreaans voor Taekwondo Grootmeester. Het evenement was goed bezocht, ook diverse leerlingen met ouders van Choi Do Kwan waren getuige van deze gebeurtenis.
De redactie feliciteert alle deelnemers maar in het bijzonder de geslaagden.

Sabum Sylvestro met certificaat voor 7e dan

Sabum Sylvestro in Aktie

Breektest Sylvestro van der Kooye 17 dec 2016

Sylvio krijgt zijn zwarte band om

het onderdeel Hosinsul voor Sawan

Coaches fluisteren de kandidaten nog wat in bij onderdeel Sparring voor Sawan

Groepsfoto van de assistenten van Sabum Sylvestro tijdens de breektesten

Breektest film Sylvestro van der Kooye

Sylvestro examen breektest samenvatting webversie